EE2017 pt. 2 – O hrani in plenicah, ko potuješ z dojenčkom

posted in: Overland | 0

Teden potovanja je za nami, počasi smo se navadili, da imamo po 8 mesecih uporabe pralnih plenic #Racman sedaj plenice za enkratno uporabo. Koliko odpadkov, groza, in ja, še enkrat bi šla po enaki poti. Vzame ti ravno toliko časa, da plenice daš oprat in potem posušit, kot da odneseš smeti. Pa še v trgovino ni treba, ker jih ne zmanjka.

Današnji strojčki 2 v 1 od #Philipsa za kuhanje na pari so res zakon, žal so 400W in inverter za v avto bi bil celo premoženje oz. skoraj polovica potovalnega proračuna, zato smo se po premisleku raje odločili za nakup nove #WMF posode soparnika, ki gre lepo na naš stari dobri gorilnik #primus in njegovo vetrno zaščito. Kuha se isto časa kot v strojčku, lažje ga je pomiti na roke, pa še velikokrat ga sedaj tudi midva porabiva za najino kuhanje in tako je ena posoda manj za pomivat :). Za vsak slučaj sva sabo vzela še palični mešalnik, ker je z vilicami zmečkati meso je prava umetnost. Kea Pika zadovoljno papa vsak dan svoje kosilo.

Nova pridobitev potovalne kuhinje
Korenček in piščanec pripravljena na soparjenje
Kosilo za malčico je skoraj pripravljeno

Za malice pa tako kot doma naredim sadje na koščke ali ga pretlačim z vilicami. Sezona sadja je sedaj v razcvetu in tako je vsak dan pestro, posebej če tata nabere gozdne jagode in borovnice, mimogrede ko sprehaja Punky.

Gozdne jagode in borovnice, sveže nabrane v gozdovih Karpatov

Potovanje smo prilagodili le v tej smeri, da se sedaj okoli 13. ure ustavimo za uro ali dve in si naredimo piknik, sicer pa, saj smo vendar na dopustu in se nam nikamor ne mudi. Ure spanja tako malo nihajo, mala še vedno dvakrat na dan spi po uro ali dve. Zvečer pa lepo ob 20. uri spat, tako imava midva čas tudi za naju.

Potovanje je lahko zabavno tudi z otroki, oziroma še bolj zabavno. Dobra organizacija in nekompliciranje ter dobra volja, pa tudi vreme ne more pokvariti vzdušja.

Večerja sredi Karpatov na 1939 metrih nadmorske višine

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja