• Obmejni pas Moldove z Romunijo. Nekoč dobra cesta je že malo razpadla.
  • Drevoredi orehov na obeh straneh dotrajane ceste.
  • Prenovljene glavne moldovske ceste okoli Kišinjeva.
  • Težki tovornjaki na makadamski cesti
  • Ceste v Moldovi so ravne, a valovijo.

EE2017 pt.10 – Cestne povezave Moldovi in Transnistriji

posted in: Europe, Moldova, Overland, Transnistria | 0

Že pred potovanjem v Moldovo in Transnistrijo smo od drugih popotnikov slišali, da so ceste tam slabe. Kako slabe so, smo ugotovili šele takrat, ko smo pri kleti Milestii Mici srečali slovenski par, ki je potoval z osebnim avtom. Žena je še kazala nekaj znakov navdušenja nad Moldovo, možev obraz pa je bila ena sama slika trpljenja. Mi pa smo bili na večjih gumah in smo vse kar dobro prenašali.

Ceste v Moldovi so zelo različne. Najde se dvopasovnica z zelo lepim asfaltom, v lepših večjih vaseh imajo celo pločnik na obeh straneh ceste. Ponekod je glavna cesta taka, da ji tudi c od ceste ne bi rekel. Ste že kdaj videli ribežen na asfaltu – v Moldovi ga imajo. Nekateri odseki so luknjasti. To pomeni, da asfalta praktično več ni in so ostale samo še luknje. Odkrili smo tudi nekaj cest iz betonskih plošč. Stranske poti po vaseh lahko imajo tudi do meter nivojske razlike in so primerne le za terence ali vozove.

Ceste v Moldovi so ravne, a valovijo.
Ceste v Moldovi so ravne
Obmejni pas Moldove z Romunijo. Nekoč dobra cesta je že malo razpadla.
Obmejni pas Moldove z Romunijo
Tipična vaška cesta v Moldovi
Tipična vaška cesta v Moldovi
Tudi traktorji in konjske vprege morajo imeti tablico v Moldovi
Registrske tablice

 

 

 

 

 

Najslabša je bila cesta čisto na jugu Moldove, zadnjih nekaj kilometrov, ki vodijo proti Ukrajini in nato Romuniji, pred mestom Vulcanesti. Asfalt je bil tako slab, da so še težki tovornjaki raje vozili po njivah. Mi reveži z manjšimi vozili pa smo se prebijali naprej med luknjami, ostanki asfalta, drevesi in prahom, ki so ga okrog nas dvigali tovornjaki. Na srečo je bila edina posledica, da smo izgubili vijak od novih lučk na prtljažniku.

Težki tovornjaki na makadamski cesti
Težki tovornjaki

Pri odkrivanju Orheja in doline reke Raut smo se vozila med sončnicami, orehi in koruzo, ker ni nobena od dveh navigacijskih naprav znala pokazati prave poti do vasi Trebujeni. Cilj smo pa navsezadnje le dosegli. Naprej smo se odpeljali pa raje po glavni asfaltni cesti, ki je bila zelo solidna. Tudi po tistih dvajsetih metrih ceste, ki je v garminovih zemljevidih majkala, kar je botrovalo naši navigacijski pustolovščini preko moldovskih polj.

Pot med orehi in sončnicami blizu Starega Orheja.
Blizu Starega Orheja
Pot ob reki Raut nad vasjo Trebujeni
Ob reki Raut
Drevoredi orehov na obeh straneh dotrajane ceste.
Drevoredi orehov

 

 

 

 

Zanimivo je, da imajo kar veliko krožnih križišč in to zelooo  ogromnih, manjša kot je vas, večje je krožišče, vendar jim vključevanje v rondo ne gre, vozniki občasno kar stojijo in se gledajo med sabo, kdo ima prednost.

Večinoma prometnih znakov je zelo novih, prav tako so novi obcestni kamni, očitno pa jim je za samo cesto zmanjkalo denarja.

So pa domačini zelo vestni pri pospravljanju in urejanju dovozov do svojih hiš. Veliko jih ima pred svojo hišo gredico z rožami, pa čeprav se zraven praši makadam, redno tudi pometajo svoje pločnike in skrbijo za čistočo ter lep izgled vasi.

Ob vstopu v Moldovo z osebnim avtomobilom je potrebno kupiti vinjeto, ki velja za vse ceste, dobre in slabe, in stane 91,86 Mdl (4,60 EUR) za en mesec.

Prenovljene glavne moldovske ceste okoli Kišinjeva.
Glavna cesta
Prometne omejitve za vroče poletne dni
Omejitve tonaže

 

 

 

 

Po prehodu meje med Moldovo in Transnistijo takoj opaziš razliko v cestih povezavah. Večina cest je lepo asfaltirana in urejena, lukenj ni, okolica cest je pokošena, veliko je pločnikov, najdejo se celo kolesarske steze. Med cesto in pločniki so zelenice ali celo drevoredi, v mestih vozijo električni avtobusi.

Vinjeta za vožnjo po cestah v Transnistriji zaenkrat še ni potrebna.

Transnistrski električni avtobus v Tiraspolu
Ulice Tiraspola
Transnistrska registrska tablica
Registracija

 

 

 

 

Pod črto… popotniku se zna zgoditi, da v Moldovi tudi na glavnih cestah naleti na razmere (beri luknje), ki so za osebni avtomobil kar preizkušnja in lahko pripeljejo do kakšne počene pnevmatike. Na srečo prometa, z izjemo glavnega mesta Kišinjev, ni ravno veliko. Slabo stanje cest je treba upoštevati pri načrtovanju poti. Transnistrija pa ima zelo dobro razvito cestno omrežje, kjer je užitek potovati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja